Feb 16, 2009

Enkla stickningar



Mor och dotter med våra fina nya mössor ;)



Garnet är Novita Sorbet, och är i sig så fint att man kan sticka enkel rätstickning och få en fin mössa. Snabbt går det också.



En inte alltför varm halsduk till mig. Stickat i nåt billigt garn och en sådan stil att den mest består av hål. Men jag har märkt att jag ofta är störd på att halsduken är för varm då det inte är så kallt ute.



Den är inte så hemskt lång, just så som jag vill ha en halsduk.

Feb 1, 2009

Pippi-mössa


Jag har sett på andra bloggar (fast jag nu inte kommer ihåg var...) en liknande mössa och fick genast idén att jag skall laga en till min lilla tiger. Idén var alltså en Pippi-mössa. Tyvärr blev den lite för stor och tiger är inte på det bästa humör på bilden heller ;)
Jag kommer att lägga ett mjukt bomullstyg på insidan så att den skall vara ännu varmare och samtidigt kännas mjuk mot pannan och inte sticka.

Obloggad väska



Den här väskan kom aldrig upp på bloggen när den gjordes till julklapp. Den gick till ordförande för kören, i körens eget klänningstyg sydd och med körens logo ritad på med textilpenna. Väskan är ganska stor och skall rymma mycket. Därför är den också i dubbelt tyg. Men eftersom jag inte ville hassa allt körens tyg som fanns kvar satte jag ett ljusgrönt tyg på insidan, som jag hade hemma.