Nov 19, 2008

Kläder till mig!

Detta set sydde jag till mig själv för min systers födelsedagsfest. Jag hade inget mönster att ta efter, så det blev en del syende innan det alls passade på mig när jag inte hade någon erfarenhet av att sy sådana här saker. Kjolen är enkel modell med ett bakstycke och ett framstycke och dragkjed i sidan. Topen har tre knappar på korta band framme och är indragen med gummiband och kilar i ryggen. Jag måste också lägga in kilar vid bröstet, för att få bättre passform.
När jag gick för att köpa kantband till detta trodde jag att jag överdrev jättemycket när jag tog 5 meter. Trodde jag skulle bli kvar med en hel massa. Men det visade sig att jag till och med måste göra kjolen lite smalare än jag tänkt för att få 5 meter att räcka. Så är det när man är van att sy barnkläder i liten skala ;)

Mönster: eget (grundidén till topen är från Burda, men den är jättemycket ändrad)
Material: mjuk manchester (?), knappar och sidenband från Eurokangas
Positivt: att det lyckades och jag vågade ha det på mig på festen ;)
Negativt: om man ser tillräckligt noga på kjolen ser man att den är sned

Nov 18, 2008

Obloggat

Denna väska sydde jag till min syster som var på ett 80-tals party. Tyget hittades i min mammas gömmor och jag har ännu en del kvar om någon är intresserad ;)

Mönster: eget
Material: retrotyg från min mamma, tryckknappar
Positivt: den var enkel att sy och blev jätte fin
Negativt: att den aldrig mer kommer att användas, eftersom tyget är lite FÖR retro för min smak (70-tal hade gått bra)

Nov 12, 2008

Mer väskor och annat

Jag förstår inte alls hur bilderna i Blogger fungerar, eftersom jag inte får in dem i rätt ordning hur jag än försöker. Men kanske det går också såhär...

Första bilden är annat än syende, som jag också har börjat med. Vad det skall bli får ni se senare.


En retro-väska av ny modell. Det är en beställare som jag aldrig träffat, så det kan ju visa sig inte alls vara hennes stil eller för mycket retro. I så fall skulle jag vara själv väldigt nöjd med att behålla denna väska ;)
På bilden ovanför ser man väskan med långt handtag, på bilden nedanför med två korta handtag. Idéen kommer från Suuri Käsityölehti nov/dec 2008 och går alltså ut på att en sida av de två handtagen sitter fast med en knapp, som man kan ta upp och lägga fast i varandra. Jag gjorde inte helt lika som i tidningen, utan gjorde bara ett vanligt knapphål och satte dit jeans-knappar eftersom jag tyckte att det på något sätt passade perfekt in.

Den sista väskan går till samma person som väskan ovanför. Denna är ganska samma modell som en jag gjort tidigare i samma tyg, men gröna kantband denna gång. Kantbandet är väldigt smalt, så det var svårt att få dit det över två lager tyg. Nu vet jag nog att skaffa breda kantband till nästa gång. Denna väska har även en ficka av det blommiga tyget inuti.

Mönster: egna
Material: blommigt tyg från Ikea, gult tyg till insidan från gamla gardiner, retrotyget kommer från min mamma, jeansknappar som jag hittade här hemma
Positivt: jag blir så glad av båda tygen, och väskorna är relativt lätta att sy (hade mest problem med jeansknapparna och hoppas på att de håller fast)
Negativt: kantbandet på Ikea-väskan blev lite vågigt

Nov 7, 2008

Besökare efterlyses!

Jag vill göra som LumLum och efterlysa mina besökare. Jag vet ju att många läser med Reader och då har man ingen aning om att de läser ens sida. Nog får jag ju kommentarer ibland, men det kanske finns någon mer som brukar läsa?

Av ren nyfikenhet bara vill jag veta vilka som läser min sida! Var god, lämna en liten kommentar! ;)