Dec 8, 2008

Tigerns nya kläder

Lilla tiger behöver verkligen lite nytt i klädväg, nu när det är kallare ute behövs det också varmare kläder inne. Först ut är en helt enkel röd velour skjorta, lite indragen i halsen och ärmsluten med hjälp av mudd som kantband. Ett sprund fick sitta i ena raglansömmen, för att ännu lättare få skjortan över huvudet (en sak jag märker med alla kläder är att de inte riktigt vill gå över tigerns stora huvud, särskilt när hon är så liten i kroppen att hon har små storlekar på kläderna för sin ålder).
Mönster: Grunden kommer nog från nåt mönster, men den är ändrad att passa tiger
Material: velour och mudd från Eurokangas, tryckknapp från Myllymuksut
Positivt: enkel skjorta och den passar bra nu till jul ;)
Negativt: Kanterna ser inte så proffsiga ut, men så är jag ju inte proffsig heller ;)
Till nästa en grönprickig tunika (eller kanske det heter singoalla?). Gummiband i halsen, vita muddar i ärmen (den är ändå halvärm-längd).
Mönster: eget
Material: tunn trikå och mudd från Eurokangas
Positivt: enkel att sy, bara ett bakstycke och ett framstycke (den är dessutom lika fram och bak och det är således ingen skillnad var som hamnar fram eller bak när man klär på den)
Negativt: kanalen i halsen blev inte alls bra, men det syns inte när den dras ihop
En smal byxa som skall passa på tiger ännu en tid. Jag försöker komma fram till ett bra byxmönster som passar mitt smala barn och som dessutom går bra att ha under alla andra kläder som behövs på vintern. Till dessa ritade jag mönstret lite på fri hand utgående från ett annat mönster jag hade, men jag ville laga dem utan sidosöm, så jag slog ihop bak- och framstycke från mönstret. Mudden nertill är enkel, för att jag ville ha en lång mudd men hade inte tillräckligt hemma. Men det fungerar även såhär.
Mönster: eget
Material: från Eurokangas
Positivt: jag är snart framme till ett väldigt bra byxmönster för lilla tiger
Negativt: de blev lite onödigt smala i benen

2 comments:

LumLum said...

Skönt när man kan få till ett mönster som passar på ens egna barn. :)

Anonymous said...

Vad fina, varma o goa kläder det blev! Den där Eurokangas har ju hört talas om.... fina tyger har dom ju...