Oct 28, 2008

Två tröjor blir... två tröjor!Tröjorna ovan har blivit för små för mig och har legat ganska länge i skåpet och tagit upp onödigt utrymme. De är från H&M och likadana, bara att olika färg.
Min kompis son fyllde nyligen 3 år och jag ville sy nånting till honom. Jag vet att hon inte gillar hemskt typiska pojk-färger så jag kom på kombinationen orange-turkos. Men sedan när jag rotade bland mina tyger och kläder hittade jag dessa tröjor och tyckte att de kan ju passa väldigt bra att bilda nya plagg av! Två nya tröjor skulle mina två gamla tröjor få bli. Men inte en orange och en blå, utan mix and match, så klart ;)Resultatet ser ni ovan. Materialet är stickat och väldigt töjligt hit och dit så det var lite svårt att sy, men gick ändå egentligen helt bra. Någonting smått för att pigga upp tröjorna ytterligare ville jag laga och naturligt var ett W eftersom pojkens namn börjar på W. Tigertassen (som är en tigertass och inte en katt-tass ;) ), kommer från min lilla Tiger. Jag hade tänkt att jag skulle laga Tiger-inspirerade kläder, men få se om min fantasi räcker till det ;)

Applikationerna hade jag väldigt mycket problem med i början. Eftersom tyger far hit och dit så ville det ju inte bli till någonting alls. Och jag har heller inte hemma vliesoflix eller vad det nu heter som man skall göra applikationer med, har inte hittat i butikerna (har kanske inte sökt tillräckligt heller...). Så jag experimenterade och lade ner applikationen där den skall vara på tröjan, sedan lade jag vanligt bokplast över det helt och det gick hur lätt som helst att sy eftersom det hela då hålla på plats och blir stelt och inte alls töjligt. Nålen gör ju hål i plasten längs med hela kanten så det går lätt att dra bort hela plasten när man är klar. Det blir ju kvar under tråden, men det stör inte. Jag visste dock inte hur plastet skulle reagera i tvättmaskinen med värme och vatten, så jag har testtvättat tröjorna hemma och ingenting hände med varken applikationerna eller plastet. Så nu har jag hittat ett helt eget sätt att sy applikationer ;)

Mönster: raglanskjorta i storlek 104 från Ottobre
Material: två gamla H&M-tröjor, mörkblå mudd, bokplast
Positivt: de blev riktigt fina tröjor
Negativt: W har inte fått dem ännu, så jag har ingen aning om de alls passar på honom (eller vad hans mamma kommer att tycka ;) )

7 comments:

OttoPippi said...

Vilken underbar ReDo!!!

Heimlaga said...

Hej!
Första gången jag tittar in på din sida, skojiga saker du gör! Hittar ingen presentation av dig men tycker mig märka att du är finlandssvensk?!

ildana said...

Jo, jag är finlandssvensk. Mest blir det ju för mig att hålla koll på andra sybloggare som finns i sverige eftersom det skrivs på svenska.

Helena said...

Jättesnygga tröjor!

Anonymous said...

Fina tröjor blev det! Vinkar från Österrike till Finnland ;)

LumLum said...

Det här var en ny blogg för mig. Skojigt. :) Nu finns du med i min Reader. :)

Pteppic said...

Hej,
Vi driver shopen www.tigertass.se och hittade din site tack vare din post om tigertassen på tröjan du designat.
Jättefina designer, särskilt tröjorna i den här posten. Säljer du det du gör?