Sep 6, 2008

Breda velourbyxor

Jag har nyligen gjort en prenumeration på Ottobre och i det numret jag fick välja att få på köpet fanns mönstret till dessa byxor. Dom heter sweatpants och skall vara breda och korta. Dessa är sydda i storlek 80 och min lilla flicka ser ut som om hon skulle drunkna i dem (fast hon borde ha storlek 80). Det kommer nog att räcka länge innan de är 3/4-byxor som jag tror de var menade till. Men de ser i alla fall helt gulliga ut. Först var jag inte alls säker på att kombinera brunt med randigt, men nog tror jag att jag kommer att gilla det ännu.
Här ser man övre kanten. Gummibandet i midjan är insytt. Det var jätte svårt att få gummibandet så utstretchat som det skulle vara när jag sydde, men det gick. Så blir det när man skall göra breda byxor till ett smalt barn.

Mönster: Ottobre (kommer inte ihåg numret nu), storlek 80
Material: velour, gummiband
Positivt: jag tror att de blev helt bra, måste ännu se dem i användning för att veta vad jag egentligen tycker ;)
Negativt: Jag vill ha en overlock! Alla sömmar skulle bli mycket snyggare då...

4 comments:

Helena said...

Jättefina byxor! Gillar färgkombinationen! Tror att Ottobre är kända för att vara väldigt stora i stolekarna. Ett tips är nog att i alla fall skippa sömsmånen när man klipper ut delarna.

ildana said...

Tidigare har jag skippat sömsmånen, och kläderna har ändå blivit för stora på flickan. Så inte vet jag varför jag lade till sömsmån denna gång heller... Men byxorna går ju alltid att ha i framtiden :)

KlaramedK said...

Tuffa!!

tokigt, jag sydde oxå de där före tt år sedan, i torn om att sonen skulle kunna ha dem till jul....tog ett år visst, hahaha! med mudd nertill blir det superbt pös!

rino said...

Jättefina! Behövs det kan du ju sy in dem lite i efterhand. Jag har också smala barn, tycker även att köpebyxor trillar av...
Har du testat att sy en kanal först och sen trä i resåren? Det är nog lättare än att töja.