Sep 7, 2008

Dreglis

Detta kallar jag en dreglis. En haklapp som finns till för att inte kläderna skall bli så våta på ett dreglande barn. Denna kom till av ett rent misstag. Jag höll på med en skjorta och märkte först efter jag hade klippt ut bitarna i tyget att jag skulle ju inte alls laga en kortärmad utan en långärmad skjorta. Så denna dreglis var egentligen menad att vara en ärm ;)
Jag gjorde den dubbel så att den skall suga in dreglet. Det gula blommiga är flanell och samma tyg som denna klänning. Det rutiga är lika som byxorna i förra inlägget. Jag höll alltså på med en skjorta som matchar de byxorna. Kantbandet märkte jag att blir lite för hårt, det skulle vara bättre med töjande. Men detta var bara en prototyp för att se hur jag egentligen borde göra ;)
Här är en ledsen dotter som inte egentligen alls ville visa upp sin fina nya dreglis. Man kan ju vända på den för att passa kläderna.
Kantbandet valde jag att sy på med vanlig sicksack-söm för att testa hur det blir och se ut och jag tycker faktiskt det blev helt fint. Det var bara lite svårt att få det helt jämnt, när min maskin ibland har lite svårt att komma igång och sen mitt i allt rusar iväg.
Det kommer att komma ännu fler av denna sort. Trots att tösen är 15 månader så dreglas det i mängd och massor. Jag skall prova mig fram till den bästa sortens dreglis, så det kommer antagligen att bli många på vägen till att finna den perfekta ;)

Mönster: eget (fast det egentligen var menat att vara en ärm till t-skjorta)
Material: flanell på ena sidan, vet inte ens vad det andra tyget är...
Positivt: dreglisar kan man ju sy av restbitar och det går snabbt och enkelt att knåpa ihop. sådana behövs alltid.
Negativt: det märks att detta var en prototyp, det kommer att komma förbättringar. bland annat blir den lite styv med dessa material