Sep 3, 2008

Min första ryggsäck

Detta är min första väska. Jag behövde en ryggsäck till mina studiepapper (jag tycker det är bekvämare att ha väskan på ryggen än på axeln) och jag bestämde mig för att pröva på att sy en själv. Väskan är gjord lite väl snabbt och slarvigt och det syns verkligen på sina ställen, men på håll ser den i alla fall fin ut ;)


Fastsättningen i väskan är en helt enkel lucka som sitter med kardborrband. Jag lyckades till och med få mönstret i tyget att passa in i mina mått.

Fodertyget är gult. Emellan ytter- och innertyget har jag filttyg som jag strukit fast i innertyget. Jag har aldrig förr använt stödtyger så jag har inget att jämföra med, men det gick i alla fall bra att sy trots att det blev lite tjockt. Väskan håller nog bättre ihop än om det var endast två tyg. Orsaken varför pennorna ligger löst nere på botten är att jag inte hunnit sy mitt matchande
pennfodral ännu ;)

Om man tittar noga i alla sömmar så ser man definitivt att väskan är hemsydd, men kanske det inte är så farligt eftersom väskan det facto ÄR hemsydd. Jag kan inte heller tänka i förväg när jag syr utan jag gör först och tänker sen. Det resulterade i att jag inte sydde fast axelremmarna innan jag sydde ihop väskan, men det gick faktiskt helt bra att sy på dem även senare.

Mönster: eget
Material: båda tyger från Ikea, filt som stödtyg från Eurokangas
Positivt: att den blev helt ok. Jag använder den faktiskt ;)
Negativt: att jag är så slarvig när jag syr. Den skulle ha kunnat bli bättre

1 comment:

Helena said...

Det var en fin väska det här också! Ikea har en hel del fina tyger. Själv har jag inte hunnit få ihop någon väska ännu men en väska ska det bli.